Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης © 2019 Ευτύχης Δαμιανάκης

 

Επισκέψεις Ευτύχη Δαμιανάκη σε ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

29 Μαρτίου 2019

Τη Θεραπευτική Μονάδα Χανίων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και τη Συμβουλευτική Μονάδα Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ επισκέφθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», Ευτύχης Δαμιανάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του.

Στη Θεραπευτική Μονάδα Χανίων του ΟΚΑΝΑ, ο κ. Δαμιανάκης και οι συνεργάτες του ξεναγήθηκαν στους χώρους της κι ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο της Μονάδας, ψυχίατρο Μανώλη Σταυρουλάκη και τους συνεργάτες του για τη λειτουργία της σε θέματα πρόληψης, θεραπείας, κοινωνικής και επαγγελματικής ενσωμάτωσης και μείωσης της βλάβης.

Στη Συμβουλευτική Μονάδα Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, ο κ. Δαμιανάκης και οι συνεργάτες του ξεναγήθηκαν στους χώρους της κι ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο της Μονάδας, Γιώργο Γαβριλάκη και τους συνεργάτες του για τις υπηρεσίες απεξάρτησης (παράνομες ουσίες, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο) και κοινωνικής επανένταξης που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη.

Ο κ. Δαμιανάκης επεσήμανε ότι το έργο των δύο Μονάδων είναι ιδιαίτερα σημαντικό, συνεχάρη τα στελέχη τους για την ευαισθησία τους και την καθημερινή προσφορά τους και αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης, της ενημέρωσης, της απεξάρτησης και της κοινωνικοποίησης.

Παράλληλα, ο κ. Δαμιανάκης τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη, σε σταθερή βάση, συγκεκριμένων πρωτοβουλιών (ημερίδες, συναντήσεις, ομιλίες) με στόχο την ενημέρωση, ειδικά των νέων, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των ανθρώπων που έχουν καταφέρει να απεξαρτηθούν και επιχειρούν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους.