Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης © 2019 Ευτύχης Δαμιανάκης

 

Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης και στήριξης από εκατοντάδες πολίτες στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου

17 Μαΐου 2019

Μήνυμα ανανέωσης και αλλαγής στον Δήμο Χανίων έστειλε απόψε ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά» Ευτύχης Δαμιανάκης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του, στην πλατεία 1866, παρουσία εκατοντάδων πολιτών, που έστειλαν ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης και συμπόρευσης.

 

«Ένας Δήμος με όλους, ένας Δήμος για όλους. Αυτός είναι ο δρόμος. Αυτό πιστεύουμε, αυτό θα κάνουμε πράξη», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δαμιανάκης, τονίζοντας ότι σε αυτή την πορεία προς τα εμπρός έχει δίπλα του μία ομάδα ικανών ανθρώπων, οι οποίοι έχουν τις γνώσεις, τις ικανότητες και τη διάθεση να δουλέψουν συλλογικά, για να ξεφύγει ο Δήμος Χανίων από τον συμβιβασμό με τη μετριότητα και να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής.

 

Ο κ. Δαμιανάκης επεσήμανε ότι ο μέρος όρος ηλικίας των υποψηφίων του συνδυασμού του είναι τα 46 έτη, ενώ το 73% από αυτούς ασχολούνται για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Ανανέωση μάς λένε. Ορίστε η ανανέωση. Με πράξεις, όχι με λόγια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δαμιανάκης, επισημαίνοντας ότι δίπλα στους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν και αποφάσισαν να ασχοληθούν για πρώτη φορά με την Αυτοδιοίκηση βρίσκονται έμπειροι αυτοδιοικητικοί, οι οποίοι έχουν αφήσει θετικό «αποτύπωμα» στη μέχρι σήμερα διαδρομή τους.

 

Ο κ. Δαμιανάκης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Χανίων έχασε τον βηματισμό του, δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει και να αξιοποιήσει δυνάμεις, ούτε να εκμεταλλευτεί σημαντικές ευκαιρίες προς όφελος των δημοτών. Οι συγκρίσεις με άλλες πόλεις της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας προκαλούν μελαγχολία. Μελαγχολία που μετατρέπεται σε απογοήτευση, αν σκεφθεί κανείς τις πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχει τούτος ο τόπος, τα Χανιά μας, ο Δήμος μας. Συνομιλώ καθημερινά με πολίτες κάθε ηλικίας και «εισπράττω» την αγωνία τους και τους προβληματισμούς τους για τον Δήμο Χανίων. Δυστυχώς, με όλα όσα συμβαίνουν, αλλά κυρίως εξαιτίας όλων εκείνων που δεν συμβαίνουν, ο πήχυς έχει κατέβει τόσο χαμηλά, που οι πολίτες αποφεύγουν να ζητήσουν το κάτι παραπάνω και στέκονται στα προαναφερόμενα αυτονόητα. Όμως, αλίμονο αν μείνουμε μόνο σε αυτά. Αλίμονο αν ικανοποιούμαστε μόνο με τα λίγα. Δεν μας αρκούν. Δεν μας ταιριάζουν. Δεν μας ικανοποιούν. Δεν ανταποκρίνονται στην Ιστορία, τον Πολιτισμό, την ταυτότητα και τη διαχρονική πορεία αυτής της πόλης, αυτού του τόπου. Τα Χανιά οφείλουν και πρέπει να ξαναγίνουν πρωτοπόρα. Οφείλουν να αναμετρηθούν με τις προκλήσεις και να τις υπερβούν. Οφείλουν να δώσουν τις «μάχες» για ποιότητα σε όλα τα επίπεδα και να τις κερδίσουν πειστικά, όχι να συνθηκολογήσουν με τη μετριότητα. Δεν είναι εύκολο, το γνωρίζουμε καλά. Έχουμε πλήρη συνείδηση και γνώση των δυσκολιών. Όμως, όπως προανέφερα, δεν είμαστε εδώ για τα εύκολα. Τα δύσκολα στοχεύουμε. Τα δύσκολα και τα απαιτητικά διεκδικούμε, με το βλέμμα μπροστά».

 

Ο κ. Δαμιανάκης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του συνδυασμού του, το οποίο, όπως είπε, παρουσιάζεται αναλυτικά αυτές τις ημέρες, και μέσω των ΜΜΕ, και αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολύμηνης εργασίας μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων και περιλαμβάνει μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις για συγκεκριμένα προβλήματα και θέματα που ταλανίζουν τα Χανιά και απασχολούν τις χανιώτισσες και τους χανιώτες.

 

«Προτείνουμε βραχυπρόθεσμες λύσεις όπου είναι εφικτό και μεσομακροπρόθεσμες λύσεις όπου απαιτείται, καθώς υπάρχουν μεγάλα ζητήματα που δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν και να ολοκληρωθούν μέσα σε μία μόνο τετραετία. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες. Πρέπει να σφυρηλατηθεί μία αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας μεταξύ μας για να καταφέρουμε, μαζί, να αλλάξουμε τον Δήμο μας, από τη μία γωνιά μέχρι την άλλη, προκειμένου οι κάτοικοι των περιαστικών περιοχών να μη νιώθουν δημότες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Ο Δήμος Χανίων έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει ένας Δήμος πρότυπο, ένας Δήμος αναφοράς κι εμείς δεσμευόμαστε ότι θα δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τα καταφέρουμε», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δαμιανάκης.

 

Ακολούθησε η παρουσίαση των 75 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και των 23 υποψηφίων συμβούλων της Κοινότητας Χανίων από τον ίδιο τον κ. Δαμιανάκη, ο οποίος ευχαρίστησε καθεμιά και καθέναν ξεχωριστά για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και για την απόφασή τους να συμπορευτούν, δημιουργώντας μία ισχυρή αυτοδιοικητική ομάδα.