Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης © 2019 Ευτύχης Δαμιανάκης

 

Μαρία Βαρδαξή: Με τον Ευτύχη Δαμιανάκη για να γίνει ο Δήμος μας φιλικός για όλους

13 Απριλίου 2019

Κοινή διαπίστωση, κατοίκων και επισκεπτών, είναι ότι τα Χανιά αποτελούν μια «αφιλόξενη» πόλη για τα Άτομα με Αναπηρία. Οι υποδομές είναι δυστυχώς είτε ελλειμματικές είτε προβληματικές και όσοι, ειδικά, αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα δεινοπαθούν στις μετακινήσεις τους τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο σε συνοικίες και στις περιαστικές περιοχές. 


Ο Δήμος μας οφείλει να αλλάξει. Να αποκτήσει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό «πρόσωπο». Να γίνει φιλικός προς τους πολίτες. Όλους τους πολίτες. Να αξιοποιήσει τις σύγχρονες τεχνολογίες που θα συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Τα Χανιά πρέπει να γίνουν ξανά μία πόλη που θα πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις. Με εξωστρέφεια και δυναμισμό, με έμφαση στις υποδομές και στον άνθρωπο.


Ο Ευτύχης Δαμιανάκης επενδύει σε αυτούς τους δύο κρίσιμους τομείς. Στο ανθρώπινο δυναμικό και στην ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών. Είναι ένας άνθρωπος με σημαντική διαδρομή, που έχει το προσόν ότι υπολογίζει τις γνώμες των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνεί, ένας άνθρωπος που ενεργεί με σκοπό τη σύνθεση, με ιδιαίτερες ευαισθησίες στα θέματα των Ατόμων με Αναπηρία. 


Η προσέγγισή του με τιμά. Αποδέχθηκα με χαρά την πρόσκληση συμμετοχής στη Δημοτική Κίνηση «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», ευελπιστώντας ότι την επόμενη μέρα, όλοι μαζί, θα καταφέρουμε να αλλάξουμε στον τόπο μας πολλά από εκείνα που μας απογοητεύουν, που μας στεναχωρούν και μας πληγώνουν. Προχωρώ δίπλα στον Ευτύχη Δαμιανάκη, με αισιοδοξία και με το βλέμμα μπροστά.

Μαρία Βαρδαξή


Μέλος Συλλόγου Κωφών Ν. Χανίων «Σαμαριά»